Novum Oy - Logo värillinen

Asiakas­palautteita

Asiakkailta saatua palautetta

Asiakaspalautteet ovat yrityksemme toiminnan kannalta arvokas resurssi. Ne auttavat meitä ymmärtämään paremmin asiakkaidemme tarpeita ja kehittämään palveluitamme entistä paremmaksi.

Novum Oy - Kotimainen vakuutusmeklari taustakuva
Novum Oy - Asiakaspalautteita kuva

Vakuutusmeklari­palveluja koneyrittäjille

Kotimainen Novum Oy tarjoaa vakuutusmeklaripalveluita niin yrityksille kuin julkisyhteisöille. Vakuutuksiin liittyvän meklaripalvelun tarkoituksena on helpottaa yrittäjän arkea sekä tuoda säästöä vakuutusmaksuihin. Tapasimme Meri-Lapissa maarakennusta harjoittavan JHM-Service Oy:n Martti Viinamäen, joka on hyödyntänyt Novumin palveluita jo muutaman vuoden ajan. Hänen mukaansa näin pystyy paremmin keskittymään itse työntekoon, ja rahaakin säästyy.

Novum on reilun 30 vuoden ikäinen vakuutusmeklaritalo ja alallaan maan ensimmäisiä. Novum toimii koko Suomen alueella, ja sen palveluksessa on 15 vakuutusalan ammattilaista.

”Novumin yritysasiakastiimissä työskentelee kuusi henkilöä, jotka hoitavat myös koneurakoitsijoiden vakuutusasioita”, sanoo Matti Heikkinen, joka itse toimii JHM-Servicen meklarina. Puolet Novumin liikevaihdosta tulee yritysasiakkaista, joista huomattava määrä on koneurakoitsijoita ja kuljetusalan yrityksiä.

JHM-Service Oy:tä luotsaava Martti Viinamäki käyttää yrityksensä vakuutusasioissa Novum Oy:n tarjoamaa vakuutusmeklaripalvelua. Toimintamalli vapauttaa yrittäjälle enemmän aikaa varsinaiseen työntekoon papereiden pyörittelyn sijaan. JHM-Servicen vakuutussalkussa on kymmenkunta eri nimikkeellistä vakuutusta, joita Novum hoitaa yhtenä kokonaisuutena.

Novumin käytössä on kaikkien vakuutusyhtiöiden tarjonta, joista sitten yhdessä asiakkaan kanssa valitaan heille sopivat vakuutusratkaisut. Novum kartoittaa ensin nykyisen vakuutusturvan analyysissä, jonka perusteella laaditaan tarjouspyynnöt kilpailutusta varten. Heikkinen korostaa, että heillä aina useampi henkilö tarkistaa valitun kokonaisratkaisun sisällön ennen kuin asioita viedään eteenpäin.

”Meiltä löytyy osaamista hoitaa jokainen asiakas yksilöllisesti. Olemme jo vuosia tarjonneet palveluamme koneurakointipuolelle, joten kokemusta alan asioiden hoitamisesta on karttunut jo paljon”, lisää Heikkinen.

Ja niin kuin mikä tahansa ala, myös vakuutusala pykälineen muuttuu ja täydentyy koko ajan. Yrittäjältä vaaditaan näin jatkuvia ponnisteluja mukana pysymiseen. Tässä kohtaa meklaripalvelu tarjoaa suurta helpotusta arkeen selvittämällä asiakkaan puolesta tarjolla olevat vaihtoehdot. Novumin vakuutusmeklarit ovat kaikki vakuutusalan ammattilaisia, joten vakuutusmaailman kiemurat avautuvat heille paremmin kuin tavalliselle kuluttajalle. Meklaritoiminta on pitkälle säädeltyä ja siihen liittyy myös sosiaali- ja terveysministeriön järjestämä vakuutusmeklaritutkinto.

Matti Heikkinen esitteli yrityksensä edustamaa palvelua. Novum tarjoaa vakuutusmeklaripalveluja yrityksille ja julkisyhteisöille. Yritys hoitaa jo paljon koneurakoitsijoiden ja autoilijoiden vakuutusasioita. Matilla ei suinkaan ole toispuoleista rusketusta, vaan piirtoheitin luo sellaisen vaikutelman.

Säästöä myös rahassa

Vakuutusmeklaripalvelu tarjoaa asiakkaalle runsasta ajansäästöä, mutta myös rahallista etua. Yrityspuolella on Heikkisen mukaan luvassa jopa 20–30 prosentin säästöä vakuutusten kokonaiskuluihin.
”Meklaripalvelun käyttö tuo yrittäjälle tervetullutta vapaa-aikaa iltaan, silloinhan niitä vakuutusasioita yleensä hoidetaan”, toteaa JHM-Servicen toimitusjohtaja Martti Viinamäki.

”Vakuutusyhtiön nimissä vakuutuksia hoitava myyjä ajaa aina edustamansa yhtiön etuja, kun taas meklaritoiminnassa meklari hoitaa asioita asiakkaan etu edellä, koska siinä meklarin koko tulos perustuu asiakkaan saavuttamaan säästöön. Näin ainakin meillä”, määrittelee Heikkinen.

JHM-Service Oy

Matti Heikkinen luettelee pitkän listan vakuutuksia, joita hänen hoitamaansa muhoslaisen JHM-Servicen vakuutussalkkuun kuuluu; yritysvakuutukset, työtapaturmavakuutukset niin pakolliset kuin vapaaehtoiset, rekisteröidyn ja rekisteröimättömän kaluston vakuutukset, eri laitteiden omaisuusvakuutukset, irrallaan olevien lisälaitteiden vakuutukset, työmaiden vastuuvakuutukset, oikeusturvavakuutukset, kuljetusvakuutukset sekä rakennus- ja asennusturvavakuutukset, joihin esimerkiksi työmaita ympäröivä omaisuus voi kuulua. Siinä lista vakuutuksista, joita noin 20 hengen ja 30 koneen maarakennusyritys tarvitsee toiminnassaan.

JHM-Service tekee sähkökaapelointeja sekä alitustöitä. Niissä tapahtuu kaikenmoista, kun törmätään merkitsemättömiin kaapeleihin tai tulee muita vahinkoja.

”Etenkin alitustöissä korostuvat vakuutukset, kun tapahtuu jotain ennalta arvaamatonta. Matille kyllä pitää antaa tunnustusta osaavasta palvelusta. Vahinkoasioissa hän osaa hakea korvauksia juuri oikean vakuutuksen puitteissa. Säästöä tulee sitäkin kautta. Itse en välttämättä näin osaisi enkä ehtisi”, kuvailee Martti Viinamäki meklaripalvelun etuja. Ajankäytön säästö on Viinamäen mukaan myös huomattava, kun aina ollaan työmaalla ja monesti kaukana kaikista palveluista.

Tavoitimme Martin, mistäs muualta kuin työmaalta.

Yhden numeron takana

Martti Viinamäki arvostaa myös sitä, että yrityksensä kaikki vakuutusasiat ovat yhden puhelinnumeron takana. Ja tuo numero palvelee kuulemma lähes 24/7.

”Matti on aina rauhallinen ja jaksaa puhella muistakin kuin työasioista. Matti myös soittelee usein tännepäin ja kyselee kuulumisia. Ja siinä sivussa hän kyllä pitää meidän vakuutusasiat ajan tasalla ensiluokkaisesti”, kehuu Viinamäki. Esimerkiksi kalustohankinnoissa riittää soitto tai tekstiviesti Matille ja hän hoitaa vakuutukset heti kuntoon, jotta esimerkiksi uudella ajoneuvolla voi lähteä heti liikenteeseen.

Kaiken kaikkiaan Novumin tarjoama vakuutusmeklaripalvelu helpottaa meillä huomattavasti arkista asioiden hoitoa. Eikä siitä saatu rahallinen hyötykään ole haitaksi”, lopettaa Martti Viinamäki.

Vakuutusten kilpailutus­lomake

Vakuutusten kilpailutus­lomake

Palvelumme soveltuu yrityksellenne, mikäli se työllistää vähintään 5 työntekijää tai sen liikevaihto ylittää 1 M€.